Ημερήσια Εκδρομή 2019

Κατηγορία: Εκδρομές
Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 το γυμνάσιο πραγματοποίησε  την προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή του.  Τα μποφόρ τα οποία συνόδευαν το ταξίδι μας  δεν μας «πτόησαν» καθόλου.
Αρχικά επισκεφτήκαμε την  Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας.
 
Εκεί αγγίξαμε βιβλία όπως  του Θουκυδίδη  Ξυγγραφή Ξενοφώντος Ελληνικά, έκδοση Βενετίας, 1502, και τα Άπαντα Ομήρου 1504.
 
Έπειτα περιηγηθήκαμε στην Καστοριά στον Λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό (ο οποίος  μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια) .  
 
 
Περάσαμε ΟΛΟΙ καταπληκτικά!!!!!!!
 
 
 

Ημερήσια εκδρομή στο Βόλο

Κατηγορία: Εκδρομές
      Τη  Δευτέρα 30 -5 2018 το Γυμνάσιο πραγματοποίησε την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή του. Φέτος ο προορισμός ήτανε ο Βόλος
   Το σχολείο επισκέφτηκε  το  Μουσείο Θεόφιλου, που βρίσκεται στην Ανακασιά του Δήμου Ιωλκού και χρονολογείται το α΄μισό του 19ου αιώνα. Εκεί οι μαθητές πληροφορήθηκαν πως  όταν το αρχοντικό πέρασε στα χέρια του Ιωάννη Κοντού  το 1912 τότε ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ζωγραφικής διακόσμησης της σάλας του τελευταίου ορόφου από το μεγάλο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ
 
 
     Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.  & Σ. Τσαλαπάτα  που στεγάζεται στο παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στον Βόλο. 
     Εκεί έμαθαν ότι τα εργαστήρια και οι βιομηχανικοί χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος  στον ελληνικό χώρο.
      Επίσης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, η παραγωγική διαδικασία έχει ανασυντεθεί βήμα προς βήμα
Οι μαθητές μας γνώρισαν την πλινθοκεραμοποιία πιο άμεση με τις μακέτες και το πλούσιο εποπτικό υλικό που διαθέτει το Μουσείο .
Υπήρχαν κινούμενες και σταθερές μακέτες, που εξηγούν πώς φτιάχνονταν τα τούβλα και τα κεραμίδια.
      Μπήκαν μέσα στην κάμινο Hoffmann, τον εντυπωσιακό φούρνο 24ωρης καύσης για το ψήσιμο των τούβλων και των κεραμιδιών.
 
 
Περάσαμε καταπληκτικά και αυτό φαίνεται!!!!!!
 
 
 

Εκδομή στην Αθήνα Απρίλιος 2014

Κατηγορία: Εκδρομές

ηταν μία πολύ ευχαριστη εμπειρία

Εκδρομή στην Αθήνα Φεβρουάριος 2018

Κατηγορία: Εκδρομές

                  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδρομή της Γ Τάξης στην Αθήνα  (Φεβρουάριος 2018). Ο καιρός ήταν σύμμαχος, οπότε μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στην Ακρόπολη,  στη Βουλή, στην Πλάκα. Είδαν από κοντά την διαδικασία της συνεδρίασης στη  Βουλή .Το κέφι και η καλή διάθεση όλων φαίνεται στις παρακάτω  φωτογραφίες????????..

Οι συνοδοί καθηγητές

Χαρούμενοι επάνω στον βράχο της Ακρόπολης

Μέσα και έξω από την Βουλή

Ενθουσιασμένοι με την αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

 

Εκδρομή στα Πλατανάκια

Κατηγορία: Εκδρομές

Την Πέμπτη 21/5/2014 το σχολείο πραγματοποίησε εκδρομή στα πλατανάκια!