" Βαλεντίνος " 2020

Υπομονή από σήμερα αρχίζουν ΟΛΑ τα καλά!!!!!!!!!!!!!!! ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ,     ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ,      ΑΠΟΚΡΙΕΣ,    ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ !!!!!!!!!

Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε τα καλά μας . Τα κόκκινα , τα γιορτινά μας!!!!!!!!!!!!!!

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019

Καλωσορίζουμε τα Χριστούγεννα στολίζοντας το σχολείο μας με κέφι και φαντασία !!!!!!!    Πρωταγωνιστές είναι πάντα οι μαθητές των τριών τάξεων  που με τα χαμόγελα τους θα δώσουν το σύνθημα για το ξεκίνρημα της  πιο μαγικής  εποχής του χρόνου!!!!  Καλή ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και καλές ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!

 

Σχολ. έτος 2019 - 2020

          Η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Βεργίνας κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί πια σημείο αναφοράς για τους μαθητές. 
Οι βιβλιοθήκες κατά γενική ομολογία βρίσκονται σε περίοδο διαρκούς αλλαγής με απρόβλεπτο προς στιγμήν μέλλον, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις δυνατότητες που προσέφερε η τεχνολογική εξέλιξη των υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών στην παραγωγή και διανομή της πληροφορίας και της γνώσης. 
Προσπαθώντας να ακολουθήσει το πνεύμα της εποχής η σχολική μας βιβλιοθήκη  εκτός από την πρόσβαση σε περισσότερα από 1500 βιβλία, ανάμεσά τους 294 έργα επιλεγμένης ελληνικής  λογοτεχνίας και 283 ξένης λογοτεχνίας αλλά και επιστημονικά βιβλία, περιοδικά, ταινίες, κόμικ  έχει γίνει χώρος δράσης και δημιουργικότητας στον οποίο οι μαθητές κινούνται αυτόνομα και ανεξάρτητα χωρίς τον άμεσο έλεγχο των εκπαιδευτικών. 
 
 
             Στη βιβλιοθήκη μας οι ίδιοι οι μαθητές έχουν αναλάβει σε ομάδες υπευθύνων τη διαχείριση του δανεισμού και της επιστροφής των βιβλίων, κάνουν μηνιαίες προτάσεις ανάγνωσης σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και εποχιακούς στολισμούς.
 
 
     Με τις ατομικές τους κάρτες μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και ίντερνετ αλλά και σε έναν χώρο που χαλαρώνουν και συζητούν.
     Οι βασικοί μας στόχοι για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης εξακολουθούν να είναι η εκμάθηση του τρόπου έρευνας και αναζήτησης πληροφοριών, η υποβοήθηση του σχολικού προγράμματος καθώς και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας. Η βιβλιοθήκη μας δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο να παρέμβει αντισταθμιστικά για τους μαθητές που προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικοοικονομικά στρώματα προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το εξωσχολικό βιβλίο.
 
 
          Επιπλέον όμως μέσα από την αυτενέργεια και την ευθύνη της λειτουργίας οι μαθητές καλλιεργούν επιθυμητές στάσεις απέναντι στη γνώση, στο διάβασμα και στο βιβλίο, εμπεδώνουν ένα δημοκρατικό τρόπο συμπεριφοράς καθώς μαθαίνουν να σέβονται πράγματα που είναι κοινά  και κοινόχρηστα, δουλεύουν σε ομάδες αλλά και αναλαμβάνουν ατομικές ευθύνες. Στη βιβλιοθήκη μας τα παιδιά εκφράζονται, φαντάζονται, σκέφτονται συγκρίνουν, επιλέγουν, συναναστρέφονται, αλληλεπιδρούν.