Οι μαθητές " συναντούν " τον Καβάφη

Την Παρασκευή 31/03/2023 οι μαθητές Γυμνασίου Βεργίνας «Μανόλης Ανδρόνικος» επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο Αιγών για την υλοποίηση δράσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Ομάδα μαθητών παρουσίασε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, με απαγγελία και δραματοποίηση , στην αίθουσα «Οικουμένης Αντίδωρον», ενώ η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.
 
"Ο Διευθυντής, οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τη μουσειοπαιδαγωγό κα. Παπαργυρούδη Φώτω και την αρχαιολόγο κα. Κοντογουλίδου Εύα".
 
 

Οι Σκιές Μιλούν................

Την Δευτέρα στις 20 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ τάξης το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης . Οι  μαθητές  μεταμορφώθηκαν σε μικρούς ερευνητές . Με την βοήθεια του γνώμονα, της μετροταινίας και ενός κάθετου αντικειμένου μέτρησαν σκιές .

Πολύ προσεκτικά άκουσαν τι είχαν να τους πουν……………………

Τελικά τα κατάφεραν…. Υπολόγισαν την περιφέρεια της γης περίπου 40.023,17Km    πολύ κοντά στην πραγματική τιμή που είναι 40.075 Km

 

Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο των Αιγών

         Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βεργίνας 
πραγματοποίησαν επίσκεψη – ξενάγηση στο Νέο Μουσείο των Αιγών .
Η δράση έγινε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας γνωριμίας και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Ευχαριστούν τον κ. Κακαγιάννη Δημήτριο, ξεναγό, για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και  ελκυστική ξενάγηση.
 
Στην είσοδο του μουσείου
 
Ο Μέγας Αλέξανδρος μας καλωσορίζει 
 
 
Στο αίθριο χώρο 
 
 

Αποτυπώνοντας τα δικαιώματα των παιδιών

        Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές της Α γυμνασίου παρουσίασαν μία έκθεση ζωγραφικής που έγινε στo πλαίσιο του  μαθήματος του εργαστηρίου δεξιοτήτων  στον εσωτερικό χώρο του σχολείου.  Η έκθεση αφορά στα δικαιώματα των παιδιών , τα όποια σε γενικές γραμμές είναι τα ακόλουθα   
Α) Το δικαίωμα για ζωή, δηλαδή για στέγη, φαγητό και γιατρό αν αρρωστήσουν.
β) Το δικαίωμα να είναι ασφαλή, δηλαδή να μην τα κακοποιούν, να μην τα αμελούν, να μην τα εκμεταλλεύονται.
Γ)  Το δικαίωμα για εκπαίδευση και παιχνίδι.
δ) Το δικαίωμα να σκέφτονται και να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους.
 

Επίσκεψη της οδοντιάτρου

             Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας η οδοντίατρος     κα. Παπαϊωάννου Δέσποινα στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για την προσωπική υγιεινή και την φροντίδα του σώματος .

             Ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων για τα δόντια τους ,  με ποιον τρόπο μπορούνε να τα προσέχουν καλύτερα, τι είναι καλό να τρώνε και τι να τρώνε λιγότερο. Τους έδειξε πώς να βουρτσίζουν τα δόντια τους και ποιά  προϊόντα να χρησιμοποιούν. Στο τέλος έλυσε όλες τις απορίες τους …………