Γενική Παρουσίαση Βιβλιοθήκης

Κατηγορία: Παρουσίαση

Από το σχολικό έτος 2010-2011 στο χώρο του Γυμνασίου  μας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο  που σταδιακά εμπλουτίστηκε με νέες εκδόσεις και επιστημονικές σειρές, σχολικά εγχειρίδια και βοηθήματα, ιστορικά συγγράμματα και μελέτες, βιβλία για την τέχνη και τον πολιτισμό, τις ξένες γλώσσες αλλά και κόμικς, κινηματογραφικά και μουσικά CD, εκπαιδευτικά CD-ROM.

Συνολικά στα ράφια της μικρής μας βιβλιοθήκης υπάρχουν  1360 τίτλοι βιβλίων (από αυτούς 255 βιβλία ελληνικής και 194 βιβλία ξένης λογοτεχνίας) και 368 CD σε τομείς όπως η ιστορία, η ποίηση, η τέχνη, η επιστήμη, οι ξένες γλώσσες, η θεολογία, το θέατρο, οι θετικές και θεωρητικές επιστήμες, η μουσική κα.

Θεωρούμε την σχολική βιβλιοθήκη μας  ένα σημαντικό κύτταρο μέσα στη σχολική ζωή καθώς δίνει την δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με έναν μεγάλο όγκο,  ειδικά επιλεγμένων για αυτούς βιβλίων,  με όλα τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Είναι ο δικός τους χώρος, εκεί που βρίσκονται με κάθε ευκαιρία για να διαλέξουν και να διαβάσουν βιβλία, να ακούσουν μουσική, ή απλά να κουτσομπολέψουν ?.. χαμηλόφωνα.

Εμφανίσεις: 388