Η Οδύσσεια του Ομήρου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
         Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022  η oμάδα θεάτρου «Μικρός Βορράς», η οποία ιδρύθηκε το 2012 παρουσίασαν για τους μαθητές του γυμνασίου την θεατρική παράσταση «Οδύσσεια» του Ομήρου. 
Μέσα από διάφορα ήδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση,  μεταμορφώθηκαν οι μαθητές σε συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του κειμένου. 
Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη!!!!! 
 
 
 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
            Με χαρά οι μαθητές του γυμνασίου έκαναν μία πεζοπορία στην περιοχή Πλατάνια την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 
Το κοινό σύνθημα για το έτος 2021είναι : «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». 
 
 

Θεατρική Παράσταση 9 - 12 - 2019

Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρξε μια πόλη, κάπου στο παραμύθι. Σ? αυτή την πόλη άρχοντας ήταν ένας Δράκος?????????????.

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές του Γυμνασίου Βεργίνας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση, ανεβασμένη από  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,    ?O Δράκος? του Γεβγκένι Σβαρτς

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν την ατομική και τη συλλογική ευθύνη, τα ψεύδη που υιοθετεί μια κοινωνία για να μην διαταράξει την κανονικότητα και την ησυχία της και για τη στρεβλότητα που γίνεται καθολικά αποδεκτή κοινωνική συνιστώσα όταν εμπεδωθεί. Ήρθαν αντιμέτωποι με μια ελευθερία που δε συνοδεύεται από την ευθύνη της διαφύλαξης και της διαχείρισής της.

Κοπή Βασιλόπιτας 2020

Κατηγορία: Εκδηλώσεις

           Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την περασμένη Πέμπτη  το πρωί το Γυμνάσιο Βεργίνας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου. Στην μικρή εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του Γυμνασίου κόπηκαν οι πίτες για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ έγιναν οι σχετικοί χαιρετισμοί και αναφορές για την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην διεύθυνση του σχολείου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Στην συνέχεια μοιράστηκαν στα τμήματα του σχολείου οι πίτες που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων και οι τυχεροί μαθητές που βρήκαν τα φλουριά πήραν τα δωράκια τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Κατηγορία: Εκδηλώσεις

         Φέτος η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 εναρμονίστηκε  με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 οπότε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Βεργίνας αθλητικές δραστηριότητες.

      Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου»     υλοποιήθηκαν  εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις:
 
Αρχικά κάναμε πεζοπορία μέχρι τα Πλατάνια 
 
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
 
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΣΚΡΑΜΠΛ
 
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΣΚΟΡ 4
 
ΜΠΑΣΚΕΤ
 
ΒΟΛEI 
 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ