Επιστολή προς τους γονείς

Κατηγορία: Γονείς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

η συνεργασία μεταξύ γονέων και διδασκόντων αποτελεί προϋπόθεση για να έχουν τα παιδιά μας μία εποικοδομητική σχολική χρονιά, με άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν στη σχολική ζωή.
Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας, θεωρούμε απαραίτητο να γνωρίζετε:
Το τηλέφωνο του σχολείου μας: 2331092398 και το e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τη φοίτηση και την επίδοση των μαθητών γίνεται καθημερινά στις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Οι καθηγητές που διδάσκουν στο σχολείο μας μόνο μερικές ημέρες της εβδομάδας είναι:

Χαρακτηρισμός φοίτησης των μαθητών του Σχολείου
Α) επαρκής φοίτηση χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή:
      α) όταν το σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά το τρέχον διδακτικό έτος δεν υπερβαίνει τις 64.
      β) όταν το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις 114, από τις οποίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες.
      γ) κατ' εξαίρεση, ο Σύλλογος Καθηγητών, με ειδική πράξη του, χαρακτηρίζει "επαρκή" τη φοίτηση μαθητή όταν οι απουσίες του μαθητή είναι μέχρι 164 με την προϋπόθεση ότι, οι πάνω από τις 64 απουσίες είναι δικαιολογημένες και ο μαθητής έχει Μ.Ο. βαθμολογίας μαθημάτων τουλάχιστον 15.

Β) ελλιπής φοίτηση χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε:
      α) πάνω από 114 και όχι πάνω από 164 απουσίες από τις οποίες οι πάνω από 64 απουσίες είναι δικαιολογημένες.
      β) κατ' εξαίρεση, ο Σύλλογος καθηγητών με ειδική πράξη χαρακτηρίζει "ελλιπή" τη φοίτηση μαθητή όταν οι απουσίες του μαθητή είναι πάνω από 164 και όχι περισσότερες από 214 εφ' όσον οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες και έχει Μ.Ο. βαθμολογίας μαθημάτων τουλάχιστον 15
(Μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται "ελλιπής" δίνουν εξετάσεις το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα)

Γ) ανεπαρκής φοίτηση χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε περισσότερες από 64 απουσίες και δεν εμπίπτει σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις
(Μαθητές με "ανεπαρκή" φοίτηση είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν την ίδια τάξη)
Δικαιολόγηση απουσιών
α) Σε περίπτωση που η απουσία του μαθητή οφείλεται σε λόγους υγείας και διήρκεσε περισσότερο από δύο ημέρες, τότε ο κηδεμόνας του, πρέπει να προσκομίσει στο Σχολείο, ιατρική βεβαίωση για το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.
β) Σε περίπτωση που η απουσία του μαθητή οφείλεται σε λόγους υγείας ή σε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και διήρκεσε λιγότερο από δύο μέρες, τότε αρκεί ο κηδεμόνας του να προσκομίσει ενυπόγραφο σημείωμα. Ο κηδεμόνας μπορεί με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσει μέχρι 10 ημέρες απουσίας το σχολικό έτος.
Και στις δύο περιπτώσεις τα δικαιολογητικά πρέπει απαραίτητα να πρωτοκολληθούν πριν την παρέλευση δέκα ημερών από την επιστροφή του μαθητή στο Σχολείο.
Στην περίπτωση μαθητών αθλητών που συμμετέχουν σε συγκεκριμένες διοργανώσεις( διεθνείς, πανελλήνιους αγώνες?), η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται με βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην περίπτωση αυτή οι απουσίες θεωρούνται ως μη γενόμενες (Υ.Α. Γ2/34293/13-04-2002).

Ενέργειες σε περίπτωση σεισμού
Το σχολείο έχει σχέδιο ενεργειών για την περίπτωση που θα γίνει ένας σεισμός. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται ασκήσεις, για να είμαστε προετοιμασμένοι αν χρειαστεί.
Πρέπει να γνωρίζετε οτι αν γίνει σεισμός και κλείσουν τα σχολεία, πρέπει να έλθετε να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εμφανίσεις: 242