ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

           Σε ατμόσφαιρα συνεργασίας και δημιουργικότητας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017  η υλοποίηση της «Θεματικής Εβδομάδας» από το Γυμνάσιο Βεργίνας «Μανόλης Ανδρόνικος». Στο πλαίσιο του νέου θεσμού και με ιδιαίτερα πρόθυμη συμμετοχή των μαθητών οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δράσεις που αφορούν τις έμφυλες ταυτότητες, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και την προαγωγή της σωστής διατροφής.

Αναλυτικότερα :
            Την Δευτέρα η καθηγήτρια της Πληροφορικής Κα Πράπα Αθηνά, στο πλάισιο του θέματος < πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων >, αναφέρθηκε στην ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου - εθισμός στο διαδίκτυο. Υπέδειξε στους μαθητές τους κινδύνους στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα Κος Πήττας Σαράντης, ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, ενημέρωσε τους μαθητές για τις συνέπειες του εθισμού από το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά.

     Την Τρίτη επισκεύτηκε το σχολείο η ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ημαθίας < Πρόσβαση > και έκαναν με τους μαθητές τη βιωματική δράση με θέμα < Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα >. Οι μαθητές έπειτα ασχολήθηκαν με το θέμα < όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά >.

      Την Τετάρτη έγινε προβολή της ταινίας Billy Elliot Γεννημένος Χορευτής, βρετανική δραματική κομεντί παραγωγής 2000. Τοποθετημένη στην Αγγλία του 1980, η ταινία αφηγητείται την ιστορία ενός 11χρονου αγοριού και την προσπάθειά του να γίνει χορευτής. Η ταινία έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και υποψηφιότητες.

       Την Πέμπτη έγινε κατασκευαστικό εργαστήρι με θέμα αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα

       Την Παρασκευή ο καθηγητής κος Βουρλιώτης Ευάγγελος, θεολόγος, παρουσίασε στους μαθητές το πρόγραμμα < Διατροφή και θρησκεία > και έπειτα οργανώθηκε το βιωματικό εργαστήρι < Διατροφικές συνήθειες και επιλογές, τρέφομαι και διατρέφομαι >

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 96