ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΪΟΣ 2019

                Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Βεργίνας δράσεις που αφορούσαν το θεσμό της Θεματικής Εβδομάδας. Ο τίτλος της ήταν «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Ωστόσο ο φετινός θεσμός της Θεματικής Εβδομάδας θα συμπεριλάμβανε και πάλι τη θεματική ενότητα «Σώμα και Ταυτότητα» με τις υποενότητες «διατροφή και υγεία», «πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων» και «έμφυλες ταυτότητες». Οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν τη διαμόρφωση της σχέσης με το σώμα, την ενίσχυση της αυτοεικόνας τους  και της αυτοαντίληψή τους. Τα παραπάνω ¨εμπολίαστηκαν ¨ με θέματα δημοκρατικής κουλτούρας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ανησυχίες και τις προκλήσεις που εγείρουν θέματα υγείας, ασφάλειας, ελευθερίας από εθισμούς και εξαρτήσεις, έμφυλων ταυτοτήτων και να αναζητήσουν λύσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους στους αντίστοιχους τομείς.

Την Παρασκευή ξεκίνησε η δράση με μία γενική εισαγωγή για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Συνέχισε με δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια ( ¨το ταξίδι της φυγής " και ¨ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές ¨). Ολοκρηρώθηκε η μέρα με καλλιτεχνική διαθεματική δράση 

Την Δευτέρα , στο πλαίσιο της Διατροφής και Ποιότητας Ζωής , πραγματοποιήσαμε ένα υγιεινό πρωινό.

Ακολούθησε σεμηνάριο σχετικό με τις Εξαρτήσεις από ειδικούς ιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βέροιας και η μέρα έκλεισε με το εκπαιδευτικό παιχνίδι (¨σαλπάροντας για μια νέα χώρα ¨)

Την Τετάρτη το σχολείο συμμετείχε σε μία δράση που αφορούσε ¨τη Δημοκρατία και τις Ευρωεκλογές ¨.

Έπειτα παρακολουθήσαμε την ταινία ¨Η όγδοη μέρα ¨ και συμπληρώσαμε το αντίστοιχο φύλλο εργασίας 

Την Πέμπτη η κα. Λιούλα Χρυσούλα , εκπαιδεύτρια - νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πληροφόρησε τους μαθητές για θέματα σχετικά με την ατομική υγιεινή.

Και η κα. Γεωργιάδου Σεβαστή κοινωνική λειτουργός από το Κεντρο Πρόληψης -Πρόσβασης Ημαθίας πραγματοποίησε βιωματική δράση με μαθητές της Β΄Γυμνασίου έχοντας ως θέμα ¨έμφυλες ταυτότητες - στερεότυπα ¨ 

Ακολούθησε δράση σχετική με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Ανάγκες .

 

 

 

Εμφανίσεις: 66