Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

                            Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  2023 οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου Βεργίνας υλοποίησαν στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών  δράση με θέμα : Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα « Το αρχαιοελληνικό συμπόσιο » .Η δράση έγινε στο πλαίσιο του εορτασού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά & Παράδοση: μαρτυρίες του χθες στο σήμερα». Τη δράση παρακολούθησαν οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων με πρωτοβουλία της κυρίας Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγού–μουσειολόγου της ΕφΑ Ημαθίας.

 

 

Ερωτόκριτος

          Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Βεργίνας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση ο «Ερωτόκριτος» από την Εφηβική Σκηνή του ΚΘΒΕ στονχώρο της σκηνής «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Απόλαυσαν την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν

«Τρέχω για το ευ»

      Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 εορτάστηκε, σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
     Έχοντας ως σύνθημα «Τρέχω για το ευ» με όριο τον…ουρανό όλοι οι μαθητές του γυμνασίου αρχικά έκαναν  πεζοπορία  έως την περίοχη Πλατάνια , μία υπέροχη κατάφυτη τοποθεσία , περίπου 800μ. από το γυμνάσιο.
Έπειτα συμμετείχαν σε εσωτερικά πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ .
Οι αθλοπαιδίες  έκλεισαν σε κλίμα ενθουσιασμού , ζητωκραυγάζοντας  με το άθλημα της Διελκυστίνδας.
Ευχαριστούμε πολύ τον γυμναστή του σχολείου κ. Δ. Τσαντήλα 
Στα Πλατάνια 
 
 
Η Διελκυστίνδα

ΓΕΥΣΕΙΣ από την ΓΑΛΛΙΑ

          Η εβδομάδα γεύσεων (16-22 Οκτωβρίου 2023) είναι στη Γαλλία ένας θεσμός για την εκπαίδευση στη διατροφή με στόχο τη διατήρηση της γαλλικής πολιτιστικής γαστρονομικής κληρονομιάς και τη σωστή διατροφή.
          Στα πλαίσια της εβδομάδας γεύσεων, η τάξη των γαλλικών του γυμνασίου μας οργάνωσε ένα εργαστήρι της γεύσης, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες όχι μόνο συζήτησαν για την ποικιλομορφία των γεύσεων, την υγιεινή διατροφή, τη σπατάλη των τροφίμων, αλλά και απόλαυσαν εδέσματα της γαλλικής και ελληνικής κουζίνας που έφτιαξαν οι οικογένειες των παιδιών.
      
 
 

Οι μαθητές " συναντούν " τον Καβάφη

Την Παρασκευή 31/03/2023 οι μαθητές Γυμνασίου Βεργίνας «Μανόλης Ανδρόνικος» επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο Αιγών για την υλοποίηση δράσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Ομάδα μαθητών παρουσίασε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, με απαγγελία και δραματοποίηση , στην αίθουσα «Οικουμένης Αντίδωρον», ενώ η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.
 
"Ο Διευθυντής, οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τη μουσειοπαιδαγωγό κα. Παπαργυρούδη Φώτω και την αρχαιολόγο κα. Κοντογουλίδου Εύα".