«Οι δρόμοι των αρχαίων Μακεδόνων ενώνουν τους μακεδόνες μαθητές».

       Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Βεργίνας «Μανόλης Ανδρόνικος» μαθητές/τριες με τους/τις συνοδούς καθηγητές/τριες από το Γυμνάσια Αιανής και Πέλλας. Η επίσκεψη εντάσσεται σε σχέδιο δράσης στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού που υλοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με τα παραπάνω σχολεία και έχει τίτλο «Οι δρόμοι των αρχαίων Μακεδόνων ενώνουν τους μακεδόνες μαθητές». Στόχος μα είναι οι επικοινωνία και οι αλληλεπίδραση των παιδιών που προέρχονται από τρία διαφορετικά σχολεία τα οποία βρίσκονται σε σημαντικούς και ξεχωριστά αρχαιολογικά τοπόσημα της Μακεδονίας και έχουν το ίδιο περίπου μαθητικό δυναμικό. Η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των τριών σχολείων επισφραγίζει την εξ αποστάσεως επικοινωνία και συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

  Η συνάντηση των τριών σχολείων στην αυλή του Γυμνασίου Βεργίνας ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 

   Τα παιδιά μίλησαν για τα σχολεία και τους τόπους τους, χόρεψαν μαζί κι έπαιξαν ομαδικά αθλήματα.

     Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας κ. Καλλίστρατο Γρηγοριάδη για την υλική υποστήριξη της επίσκεψης.

Τσικνοπέμπτη 2024

                   Tην Πέμπτη 7 Μαρτίου, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη του 2024, την πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, ψήνουμε κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της “τσίκνας” και το καταναλώνουμε με εορταστικό και χαρούμενο τρόπο.
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά τους 
Ευχόμαστε σε όλους/ες ξένοιαστες Αποκριές και του χρόνου με υγεία!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

                            Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  2023 οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου Βεργίνας υλοποίησαν στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών  δράση με θέμα : Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα « Το αρχαιοελληνικό συμπόσιο » .Η δράση έγινε στο πλαίσιο του εορτασού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά & Παράδοση: μαρτυρίες του χθες στο σήμερα». Τη δράση παρακολούθησαν οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων με πρωτοβουλία της κυρίας Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγού–μουσειολόγου της ΕφΑ Ημαθίας.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024

 
                     Την Παρασκευή 15/03/2024 οι μαθητές του Γυμνασίου Βεργίνας «Μανόλης Ανδρόνικος» επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο Αιγών για την υλοποίηση δράσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Ομάδα μαθητών του σχολείου πραγματοποίησε έναν «Ποιητικό Περίπατο» στις αίθουσες του Μουσείου και παρουσίασε ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, με θεματολογία εμπνευσμένη από τα εκθέματα του Μουσείου. Οι δράσεις αυτού του είδους προάγουν τη βιωματική σχέση των μαθητών με τους μουσειακούς χώρους και καλλιεργούν ιδιαίτερους δεσμούς της νέας γενιάς με τα μνημεία του τόπου. Ο Διευθυντής, οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τη μουσειοπαιδαγωγό κα. Παπαργυρούδη Φώτω και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. 
 
 

Ερωτόκριτος

          Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Βεργίνας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση ο «Ερωτόκριτος» από την Εφηβική Σκηνή του ΚΘΒΕ στονχώρο της σκηνής «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Απόλαυσαν την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν